Yolanda Bichara

Arquitecta amb màster en Administració i Direcció d’Empreses, estudis d’especialització en Gestió i Polítiques de Sòl i postgrau en Estudis Ambientals.

Té més de 20 anys d’experiència a l’empresa privada, principalment als àmbits de direcció, planificació territorial, disseny urbà i disseny i supervisió arquitectònica de projectes de construcció. També ha treballat 12 anys al sector públic, on ha contribuït a la direcció de l’Àrea de Tràmits de Projectes i de Normes Urbanístiques i de Construcció, amb experiència en permisos de construcció, anàlisi i formació de polítiques urbanes i d’instruments de planificació i gestió territorial, amb èmfasi en l’aprovació i la implementació de l’Esquema Director de l’Àrea Metropolitana de San Salvador, la Guia d’hàbitats urbans sostenibles, el Sistema de compensació urbanística i el Fons Metropolità d’Inversió, com a principals instruments de planificació per al desenvolupament urbà i per a una millor gestió d’obres de ciutat a l’àrea metropolitana de San Salvador.

Guanyadora de diversos guardons, cal destacar que va ser reconeguda com a Arquitecta de l’Any 2017 per l’Associació Salvadorenca d’Enginyers i Arquitectes (ASIA), i es va convertir en la primera dona de la història d’El Salvador a ser nomenada amb aquest títol.

Leave a Reply