Silva Magaia

Professor universitari amb més de 30 anys d’experiència, ha participat en el disseny, la gestió i la supervisió de projectes d’enginyeria civil, planificació urbana, medi ambient i desenvolupament d’infraestructures.

Al llarg de la seva carrera, ha exercit una àmplia gamma de càrrecs, entre els quals degà de facultat a la Universitat Eduardo Mondlane; membre del Consell d’Administració del Fons de Carreteres de Moçambic;

director del Programa ONU-Habitat a Moçambic; facilitador de reassentaments al Parc Nacional de Limpopo, contractat per la Fundació Peace Parks; director general de la Companyia de Desenvolupament Maputo Sul, empresa paraestatal encarregada de la construcció del pont Maputo-KaTembe i de 200 km de carreteres a l’extrem sud de Moçambic; coordinador del Programa d’Aigua i Sanejament per als Pobres Urbans (WSUP); conseller de Planificació Urbana, Medi Ambient i Construcció a la ciutat de Maputo.

Ha treballat en programes centrats principalment en el desenvolupament de capacitats, la reducció de la vulnerabilitat, els habitatges de baix cost, l’adaptació al canvi climàtic, la reducció del risc de desastres i la millora d’assentaments informals. També ha col·laborat amb diverses organitzacions internacionals i nacionals en la preparació i l’aplicació de plans d’acció de reassentament vinculats a dos grans projectes de desenvolupament a Moçambic.

Leave a Reply